ДИМИТЪР НИКОЛОВ, избира виното в селекцията на Apollowine. Димитър ( Митко) е винен съдия за Decanter World Wine Awards от 2010, германското MUNDUS VINI, Balkan International Wine Competition (2012). Заедно със съпругата си Донка Костурска-Николова е собственик на Apollowine.com
“Щастието е като пеперуда: колкото повече го преследваш, толкова повече ще ти се изплъзва, но ако обърнеш вниманието си към други неща, то ще дойде и леко ще кацне на рамото ти…” 

ThoreauДобре дошли в Apollowine.com!

Ние сме професионалисти във виното, отдадени в издирването и предлагането на уникални неизвестни, все още непревърнали се в поп култура, но високо оценени, и изключителни за стойността си, вина от България, Балканите, централна и източна Европа (и разбира се останалия свят)!

Нашата мисия е да бъдем доверени източник за всеки винен ентусиаст, без значение дали купувате за себе си или искате да направите подарък. Даваме всичко от себе си за да поддържаме прекрасна селекция от най-високо оценени вина, удобна доставка и информация, така че смело и уверено да се наслаждавате на виното.
 

Какво правим за вас?

► Ние, лично, избираме всяко вино в нашата селекция след задължителна професионална дегустация.

► Фокусираме се върху бутикови, топ-оценени вина от утвърдени производители, бутикови и семейни изби в България, Балканите, Централна и Източна Европа, както разбира се и Франция, Италия, Испания, Португалия и останалия винен свят.

► Можем да препоръчаме и доставим на вас вино според вашите специфични нужди и вкус - една наистина специална селекция, каквато заслужавате само Вие.

 

Кой стои зад Apollowine.com?

Ние сме млад, но опитен, влюбен и пристрастен във виното екип от експерти (семейство), посветен на хората, които заслужават живот без граници. Нашите вина са селектирани лично от Димитър Николов, който има повече от десет години опит във винената индустрия като международен винен съдия, търговец на вино, сомелиер, а от скоро и лектор в първата WSET акредитирана Wine and Spirits Academy Bulgaria. Той е квалифициран от ISG Chicago, притежава сертификат WSET Advanced, и в момента се подготвя за своята WSET диплома.

 

Защо APOLLO?

APOLLO е красива и елегантна пеперуда с характерни (отличаващи се) винени петна, която може да бъде открита на територията на цяла Европа. Ние също сме покрити с доста винени петна по белите ни ризи, и също сме разперили криле над цяла Европа.