1. Как мога да поръчам продукти от www.apollowine.com?

За да поръчате продукти от www.apollowine.com, Вие трябва:

>да изберете конкретните продукти, които желаете като натиснете бутон „Купи”. Така продуктите се добавят във вашата „Кошница”

>когато приключите с добавянето на продукти, Вие трябва да натиснете бутон „Поръчай”, което ви отвежда във вашата кошница. >във Вашата кошница определяте желаното количество, място за доставка и начин на плащане.

>въвеждате и потвърждавате необходимата задължителна информация (име, фамилия, телефон, адрес и email). За нови потребители е небходима регистрация с e-mail адрес. За съществуващи потребители е необходимо да влезнете в профила си.

 • Ако сте избрали начин на плащане „Кредитна/ дебитна карта” Вие ще бъдете препратен към защитена страница на банката партньор ( Обединена Българска Банка), в която да въведете данните от банковата карта, с която ще бъде извършено плащането.
 • При заплащане с карта:

  > отваря се платежна страница на обслужващата ни банка (ОББ), където въвеждате данните на вашата карта
  > Ако сте регистрирани в схемите за автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode се отваря автентикационна страница на вашата банка Издател, където въвеждате паролата си за автентикация.

                                                                              

  >При успешна транзакция, на екран се визуализира транзакционна бележка, която разпечатвате или запазвате

  >При заплащане в брой: Вие избирате опция "В брой" и заплащате дължимата сума на нашия куриер - партньор. Плащане в брой е възможно само са поръчки с доставка на територията на България.

  >Когато сте избрали и потвърдили информацията за доставка и плащане, натискате бутон „ПОТВЪРДИ” и тогава вие успешно сте поръчали желаните продукти.

  2.Как мога да проследя изпълнението на моята поръчка?

  • Когато успешно поръчате продукти на www.apollowine.com, ние Ви изпращаме потвърждение за приемане на Вашата поръчка на предоставения от Вас email.
  • След това ние приготвяме вашата поръчка и я предоставяме на нашия партньор – куриер, който да ви я достави. Вие получавате имейл за деня на доставка на вашата пратка.
  • За точния ден и час на доставка ще получите съобщение или обаждане на посочения от Вас телефон за връзка от нашия куриер.

  3. В каква валута мога да заплатя моята поръчка?

  APOLLOWINE.COM приема плащане само и единствено в български левове ( BGN).

  Всяко плащане в различна от обявената валута подлежи на банкови такси и комисионни от обслужващата банка на картодържателя.

  * На всяко международно плащане направено с директен банков превод по сметката на "АПОЛОУАЙН" ЕООД се налага с банкова такса за международен превод на стойност не по-малко от 25лв или 0,2% от стойността на сумата ( и равностойността му в евро по курса на деня ( 1 евро = 1.9558лв)

  4. Как мога да платя желаната от мен поръчка?

  APOLLOWINE.COM предлага три начина на плащане:

  • 1) С банкова кредитна или дебитна карта ( VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro)

   

   

  • 2) С наложен платеж, т.е. плащане в брой в момента на доставка на поръчката на куриер.
  •  
  • 3) По банков път - директен депозит по сметка на „Аполоуайн” ЕООД

   

      Банкова сметка в лева:
       SWIFT: UBBS BGSF
       IBAN: BG49 UBBS 8002 1075 2329 30
       BANK: United Bulgarian Bank

       Банкова сметка в евро:
       SWIFT: UBBS BGSF
       IBAN: BG11 UBBS 8002 1446 7502 10
       BANK: United Bulgarian Bank

  * Такса международен банков превод от 12 euro се налага на всички международни плащания направени с директен депозит

  • 4) С медали онлайн

  Медалите са виртуални единици, които се събират при регистриране на различни събития от ежедневието и дават възможност за получаване на разнообразни награди. Текущият курс за използване на Медали в Платформата Medal е 100 MDL = 1 лев.
  При избор на метода „с медали онлайн“ ще бъдете препратени към страницата на Medal, където да наредите използването на медали с Вашето TIDIT ID. Доставката на поръчаните продукти/услуги като Награда ще се извърши след потвърждаване на използването на медали и при условията за доставка на Търговеца. Вижте повече на http://wallet.medal.bg/.

  5. Всичко за EN PRIMEUR кампанията на WWW.APOLLOWINE

  Какво е En Primeur?

  En primeur идва от френски и означава „закупено на зелено”. Всъщност това е закупуване на вино преди то да е бутилирано и официално пуснато на пазара. Виното е от по-стара реколта и се купува сега, а се доставя след определен период (предварително обявен). Всяко едно от ТОП вината En primeur отразяват по най-запомнящ се начин характера и тероара на региона, на енолога и концепцията на избата, в която е създадено.

  Кои вина Apollowine определя като ТОП вина En primeur?

  • Това са тези вина ( бели, червени и пенливи традиционен метод) от по-стари или настоящи реколти, които отразяват уникалността и характера на тероара, от който произхождат!
  • Това са тези вина ( бели, червени или пенливи традиционен метод), които Димитър Николов, winebuyer и винен експерт на Apollowine, откри, дегустира и оцени на най-високо ниво на българския винен пазар към момента!

  Kaк работи En primeur?

  • Вината En Primeur се закупуват преди те да са пуснати на пазара официално, докато още отлежават в избата.
  • Като гаранция за закупеното Топ вино En primeur, Apollowineви изпраща Сертификат за уникалност, удостоверяващ вашата собственост върху бутилката/ ите.
  • След изтичане на обявения En Primeur период, вината се доставят и съхраняват в нашия склад. След уточняване с клиента на актуалния адрес за доставката, Apollowine доставя поръчаното Топ виното En primeur до врата.

  Защо да купя ТОП вино En primeur?

  • Защото цената En primeur  е гарантирано по-ниски от цената, на която се предвижда то да бъде пуснато на широкия пазар.
  • Защото закупуването на вино En primeur е може би единственият сигурен начин да притежавате вино от изключително лимитирани серии ( някои изби произвеждат дори само по една бъчва от тези вина или дори единични бутилки)!
  • Защото решавате избора на това  какво да отворите на скъпи гости, какво да подарите на най-добрите си приятели, какво да отворите на важните събития от вашия живот.

  Какво плащам?


  Цената на Top виното En primeurе гарантирано по-ниска ( включва ДДС и стойността на доставката) от цената, на която ще бъде официално продавано след като изтече En primeur периодът от 1 месец.
   

  Какви са начините на плащане?


  С банкова карта: заплащате 100% в момента на закупуването! Получавате електронна фактура за 100% авансово плащане, което удостоверява вашата покупка.

  С наложен платеж: заплащате 50% от стойността на поръчката в момента на закупуването (при доставка на фактурата с куриер) и 50% - остатъка от стойността, в момента на доставката на виното. В случай на последвал отказ от поръчката, Apollowine.com ( АПОЛОУАЙН ЕООД) си запазва правото да задържи платената сума в полза разходите на дружеството за тази поръчка.

  Какво получавам при плащане?


  След като изберете и закупите ТОП вино En primeur, вие заплащате 100% стойността му предварително. Apollowine ви изпраща Сертификат за уникалност (и фактура), който удостоверява и гарантира направена покупка на конкретните количества. Сертификат за уникалност може да разпечатите от поръчката във вашия профил на Apollowine.com.


  Кога се доставя виното En primeur?

  En primeur вината обикновено са отворени за продажба в определен (обявен) период от време, с крайна дата. Моля проверете внимателно периода, в който Топ вината En primeurса достъпни за закупуване. Периодът на доставка е ориентировъчен  и подлежни на промяна ( ако обстоятелствата го наложат), за което вие ще бъдете своевременно уведомени.

  ПРОДАЖБА: 01 НОЕМВРИ – 01 ДЕКЕМВРИ 2016

  ДОСТАВКА: 02 ДЕКЕМВРИ - 22 ДЕКЕМВРИ 2016


  ПРИЯТНО ПАЗАРУВАНЕ НА WWW.APOLLOWINE.COM

  6. Условия на доставка

  Заявената за покупка стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка от нашия партньор куриерска фирма „SPEEDY”. Всички поръчки се доставят само и единствено от „Спииди”.

  До 6  бутилки (в една пратка) - 8.00 лв.

  До 12 бутилки (в една пратка) - 12.00лв.

  До 18 бутилки ( в една пратка) - 15.00лв.

  Безплатна доставка за всички поръчки над 150лв.

  *** Доставката в София, независимо от количеството е 6лв.
  * бутилка = 0.75 Л
  ** Всички доставки са на територията на България

  Всички разходи за доставка се заплащат допълнително в момента на поръчване ако сте заплатили по банков път или в момента на доставката ако сте избрали наложен платеж.

  Поръчките се доставят в следните срокове:

  • Най-късно до 2 (два) работни дни – за територията на гр. София и страната, ако са заявени до 11ч
  • Най-късно до 3 (три) работни дни – за територията на гр. София и страната, ако са заявени след 11ч.

   
  APOLLOWINE.COM не гарантира наличността на поръчаните артикули. При невъзможност за изпълнение на задълженията си, поради причина, че не разполага със заявената за закупуване стока в наличност и невъзможността за доставка от страна на доставчиците си, APOLLOWINE.COM в рамките на 24 (двадесет и четири) часа след получаване на заявката за покупка, уведомява Клиента за изчерпването на стоката посредством обаждане по телефон на посочения при регистрацията телефонен номер или чрез изпращане на съобщение на посочен от Клиента е-mail адрес.APOLLOWINE.COM ще възстанови стойността на поръчания/те артикул/и или ще промени поръчката по желание на Клиента.
   
  Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка.
   
  Стоката се предава на Клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента като подписва придружаващите стоката документи. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, APOLLOWINE.COM се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по повторната доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.
   

  7. Условия за международни доставки

  Apollowine.com доставя международни пратки до:

      ДО 10КГ/6БУТ ДО 20КГ/ 12 БУТ ДО 30КГ/ 18БУТ 30 -100КГ/24-60 БУТ 100 -200КГ/ 60-120БУТ
  СТРАНА ВРЕМЕ ЗА ДОСТАВКА ЛЕВА ЕВРО ЛЕВА ЕВРО ЛЕВА ЕВРО ЛЕВА ЕВРО ЛЕВА ЕВРО
                         
  Румъния
  Гърция
  Германия
  1-2 дни
  1-2 дни
  3-4 дни
  30
  30
  54
  16
  16
  28
  48
  48
  85
  25
  25
  43
  60
  60
  92
  31
  31
  47
  100
  100
  150
  52
  52
  80
  175
  175
  280
  89
  89
  150
  Австрия 3-4 дни 61 31 79 40 89 45 200 102 333 170
  Унгария 3-4 дни 61 31 79 40 89 45 200 102 333 170
  Белгия 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Дания 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Италия 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Люксембург 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Полша 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123
  380 194
  Словакия 3-5 дни 68
  35
  76
  39
  82
  42
  140
  72
  200
  103
  Словения 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Франция 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Холандия 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Хърватия 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Чехия 3-5 дни 74 38 91 46 101 51 240 123 380 194
  Естония 5-7 дни 97 49 115 59 125 64 300 153 480 245
  Испания 5-7 дни 97 49 115 59 125 64 300 153 480 245
  Латвия 5-7 дни 85
  44
  95 50
  110 57
  220 115 320 165
  Литва 5-7 дни 97 49 115 59 125 64 300 153 480 245
  Португалия 5-7 дни 97 49 115 59 125 64 300 153 480 245
  Финландия 5-7 дни 97 49 115 59 125 64 300 153 480 240
  Швеция 5-7 дни 97 49 115 59 125 64 300 153 480 240


  * Моля за поръчки до Великобритания да се свържете с нас на имейл: wine@apollowine.com за уточняване на необходимите детайли и изисквания за доставка.

  * 1 кашон = 6 бутилки ( 0,75л) = 10кг

  ** 2 кашона = 12 бутилки ( 0,75л) = 20кг

  *** 3 кашона = 18 бутилки ( 0,75л) = 30 кг.


  Всяка международна пратка е опакована в специално разрабпотени от Apollowine.com  транспортни кутии със стиропорена конструкция, която гарантира сигурното пристигане на бутилките.

  Сумата на транспортния кашон е включена в общата сума за доставка.

  1 транспортен кашон за 6 бутилки - 16лв

  1 транспортен кашон за 12 бутилки - 32лв

  1 транспортен кашон за 18 бутилки - 44 лв.

  Всички поръчки до 3 кашона се опаковата в нашите транспортни кашони със стиропорена конструкция задължително.


   

  8. Общи правила на кампания

  Официални правила на кампанията

  Това лято 2016 улови виноот селекцията на Аполоуайн в твоя обектив

  1. Организатор на кампанията-кампания е Аполоуайн ЕООД с ЕИК 200145542, с търговски адрес: София, ул. Св.св. Кирил и Методий 139. Участниците в Кампанията са длъжни да спазват условията и разпоредбите на изложените по-долу Официални правила на Кампанията (наричани по-долу “Официални Правила”). Официалните правила на кампанията ще бъдат достъпни за целия период на продължителността й на Facebook страницата на Apollowine в секция „Бележки“/ „Notes” и/ или на официалния уеб сайт на компанията www.apollowine.com в меню Помощ/ Правила на кампания „Улови виното на лято 2016”. Организаторът на кампанията си запазва правото да допълва или променя Официалните Правила по всяко време, като промените влизат в сила само след оповестяването им на Интернет адрес: www.apollowine.com и /или www.facebook.com/Apollowine 
  2. Период на кампанията: 26.7.2016 - 31.07.2016 г. Кампанията се организира и провежда на територията на Република България.
  3. Кампанията е отворена за участие за всички физически лица с местоживеене в България, с възраст над 18 години, с изключение на служителите на Аполоуайн ЕООД, , както и членове на техните семействата (деца, родители и съпрузи).
  4. Организаторът има неотменимото право да прекрати Кампанията по всяко време, обявявайки това в съответствие с точка 1, в случай че настъпят материални злоупотреби, нарушаване на Правилата или форсмажорни обстоятелства. В тези случаи на участниците не се дължи компенсация.
  5. Участвайки в тази кампания, участниците приемат да се ангажират с тези Официални Правила и задължително да спазват техните условия.
  6. За периода на кампанията е предвидена награда – 3 броя бутилки (0.75 л) вино от селекцията на Аполоуайн.

  Facebook механизъм на кампанията:
  7. За да участват в кампанията, участниците трябва да качат фотография в коментар под поста публикуван нa 26.07.2016 г., в която показват лична фотография, свързана с консумация на вино от селекцията на Аполоуайн ( www.apollowine.com).
  8. Всички фотографии, качени по време на периода на кампаниятата, отговарящи на условията по т. 7, 9 и 10 ще бъдат включени в избора на победител. Печелившата фотография ще бъде избрана от представители на „Аполоуайн“ ЕООД.
  9. Не се приемат за валидно участие форографии, които са: А). с некоректно, обидно, нецензурно, позорно, осмиващо, сексуално, непочтено, злепоставящо или друго неподходящо съдържание, или лъжлива информация или рекламиращи други продукти и услуги под всякаква форма, религиозна, политическа, сексуална или друга пропаганда, дискриминационни призиви, както и всяка друга информация, която противоречи на закона и добрите нрави и етичните правила, посочени на сайта на Националния съвет за саморегулация (НСС), както и регулациите, които Facebook вкарват в сила относно рамките на съдържание, което се допуска в социалната мрежа. Б). включва съдържание, което е или може по преценка на Организатора да представлява някакъв вид тайна и/или информация, защитена със закон, чието използване под каквато и да е форма (в това число, но не само, разкриване и разпространение) не може да стане, без да са изпълнени предвидените за това законови изисквания.
  10. Качвайки фотографията като коментар, участникът декларира следното: А). че е автор на изпратения материал; Б). че фотографията му може да бъде разглеждана от други потребители във Facebook или споделян във Facebook от други потребители, за което на участника не се дължи възнаграждение; В). в случай, че материалът съдържа лични данни на трето лице, различно от потребителя и/или обекти на интелектуална собственост, последният е получил предварителното съгласие на това лице/а да използва неговите лични данни и/или обекти на интелектуална собственост в материала за целите на настоящата кампания; Г). материалът по никакъв начин не нарушава правата и интересите на трети лица. в случай че материалът показва или по друг начин изобразява лица под 12-годишна възраст, участникът дава изричното си съгласие материалите да бъдат публикувани.
  11. Обявяването на печелившите участници ще бъде предмет на отделен пост, който ще се публикува на страницата на Apollowine във Facebook до 24ч. след края на кампанията.
  12. Печелившите участници ще бъдат известени с публикация на стената на страницата на Apollowine във Facebook, на което печелившите трябва да потвърдят наградата си като напишат лично съобщение на Apollowine във Facebook със следните данни: имена, адрес и телефон за контакт (валиден и действащ). Ако печелившите не потвърдят наградите си в 3-дневен срок след получаване на известието, губят правото си да получат наградата. Непотвърдените награди ще бъдат използвани в други активности от организатора.
  13. За целия период на кампанията, един участник (едно физическо лице) може да спечели максимум една награда.
  14. Забранено е използването на всякакви методи, които по един или друг начин добавят коментари/участия "автоматично" вместо участниците и други подобни злоупотреби. Всеки участник, който се опита да наруши или наруши правилата на кампанията ще бъде автоматично дисквалифициран от организатора. Нарушение изрично включва действия за: а) използване на повече от един профил от едно и също лице за участие в кампанията; б) използването на техники и/или технологии, които изменят елемента на лично и индивидуално участие на съответното физическо лице в кампанията; в) всяко друго действие, което променя механизма за участие в кампанията или увеличава шансовете за печалба на някой участник извън описания механизъм в настоящите правила. Проверка за злоупотреба ще бъде извършвана по всяко време, включително след свързването със спечелилите, както и при доставка. Решението за дисквалификация е изцяло на организатора, като организаторът не дължи обяснение за начините на определяне на опит за нарушаване или реално нарушение на правилата на кампанията.
  15. Наградите ще бъдат доставени безплатно с куриер до печелившия в срок от 7 работни дни след обявяването и потвърждение на адрес за доставка. Преди доставка куриерът ще прозвъни спечелилия. Организаторът не носи отговорност ако участник е предоставил невалиден, нереален и/или некореспондиращ телефонен номер. Наградата се доставя на един и същи адрес само веднъж. При отсъствие на печелившия участник, последният ще получи SMS или обаждане с допълнителни инструкции относно получаването на наградата в рамките на 10 работни дни. Непотърсена награда в този срок, ще бъде използвана за бъдещи кампании на компанията.
  16. Не се допуска замяна на спечелена награда с нейната парична равностойност или с друга награда.
  17. Наградата се получава само срещу представяне на документ за самоличност. Допуска се наградата да бъде получена на посочения адрес от лице, различно от печелившия участник, ако същото удостовери писмено, че е получило наградата от името на печелившия.
  18. Всички лични данни ще бъдат третирани като конфиденциална информация, съгласно действащата нормативна уредба по отношение защита на личните данни.
  19. Включвайки се в настоящата кампания, участниците предоставят доброволно личните си данни (имена, телефон, e-mail или други) и дават съгласието си тези данни да бъдат използвани (събирани и администрирани) от „Аполоуайн” ЕООД, както и техните подизпълнители, само за цели свързани с тази кампания, както и разпространение на награди.
  20. Организаторът на кампанията не е длъжен да води кореспонденция за непечеливши претенции, разкрити злоупотреби, при изтичането на срока на кампанията или по други подобни поводи.
  21. Организаторът не носи отговорност при възникване на форсмажорни обстоятелства и/или срив и „бъгове“ в информационните системи, които възпрепятстват нормалната реализация на съответната кампания и/или доставката на награди.
  22. Евентуално възникнали спорове между Организатора на кампанията и участници в нея се решават чрез преговори или в краен случай при невъзможност да се постигне съгласие – чрез намесата на компетентните органи.
  23. Организаторът на кампанията не носи отговорност при предоставен невалиден, недействащ, нереален телефонен номер, ако последният е извън покритие на мобилния оператор или каквато и да е друга причина.
  24. Организаторът на кампанията („Аполоуайн” ЕООД) не носи отговорност при евентуално незадоволително или бавно действие на интернет сайта, поради срив и „бъгове“ в системите и/или проблеми, свързани с интернет връзката на потребителите.
  25. Компанията „Facebook“ е напълно освободена от всякаква отговорност относно настоящата кампания. Кампанията по никакъв начин не се спонсорира и/или администрира от Facebook.
  26. „Аполоуайн” ООД си запазва правото да промени периода на кампанията, ако поради непредвидени обстоятелства, като забавяне на рекламни материали, срив в информационните системи или други, не може да активира промоцията на 26.07.2016 г. и/или да я прекрати на 31.07.2016 г.