NEWS
2 мин

Бергуле вината с нова визия

Каква е историята зад новата визия на серията Бергуле на Вила Мелник
1
Благодарим, че харесахте тази статия.

Всяко вино си има име, което носи своята енергия, смисъл и значение. Често ни питат какво означава това име, онова име на вино и едно от тях е именно Bergulé на Вила Мелник..

Ако сте били на гости в избата, вероятно са ви разказвали тази история., но дойде време да го разкажем на всички, които се докосват до вината на Вила Мелник чрез етикета. Представяме ви новата визия на серията Бергуле, вече на пазара!

А ето и историята, която чакате…

Аплауз и Бергуле  (AplauZ & Bergulé) са двата основни бранда на Винарска изба Вила Мелник, които основателите Любка и Никола Зикатанови са замислили от самото създаване на винарната преди повече от 20 години. И двете имена носят дълбок смисъл за семейството.

Аплауз означава аплодисменти за добрата работа на лозарите на полето, на винарите в избата, на тези, които продават виното и на тези, които го пият и споделят.  AplauZ означава и всичко, от началото до края, „from A to Z”, целият цикъл от производството на виното, от живота на лозата, а защо не и от човешкия живот. И най-ценното, А.З. са инициалите на любими мъже в семейният род на избата – тоест това е мъжкото начало във вината на Вила Мелник.

Думата Бергуле (както го четат там Бергулé с ударение на последната буква) е тракийска и означава хълм, рид, бряг. Свързват думата с мъдрите слова на тяхната прабаба Милица, която е казала, че „…всичко се мени. Дори реката може да промени своето корито, може и да пресъхне, но нейните брегове остават навеки.“ Така за тях, бреговете на Мелнишката река се превръщат в символ на вечността, на непреходните човешки ценности. А Бергуле представлява женското начало в техните вина.

Затова вината от серията Аплауз са по-мощни, отлежали в дъбови бъчви, а вината в серията Бергуле са по-елегантни, леки и плодови.

Дълго търсят израза на философията за вечността, който да предаде тяхното разбиране за Бергуле и вярват, че най-накрая са го намерили. Показват един модерен прочит като обединяваме в съвършен кръг вечността на Мелнишките пирамиди и тероара, колебаещото се корито на реката – и всичко това събрано в зрънце грозде!

Можете да разгледате всички вина от серията Бергуле тук:

Дизайнер на етикетите е Ива Цеков, която вдигна приказна сватба на хълма над лозята на Вила Мелник.

За всички, които искат да усетят емоцията и характера на това вино, идващо от региона Мелник отправяме покана да посетите Вила Мелник и няма по подходящо време от това за празника на Трифон Зарезан. Избитае от Мелник отварят врати в уикенда 19 -20 Февруари, когато ще можете да посетите и да се докоснете до магията на зибите от региона. Виж повече за събитието ТУК .

 


Най-нови
Най-популярни
Категории
Месечен архив
Теми
Тагове

10 истории на наши клиенти

10 истории на наши клиенти: Радослав Радев

10 истории на наши клиенти: Bernhard от Германия

Назад          Магазин