INSPO
2 мин
Ексклузивна селекция Apollowine
в колаборация с Винарско имение Драгомир
0
Благодарим, че харесахте тази статия.

ИЗЖИВЕЙ РУБИН - един проект на Apollowine.com и Винарско имение Драгомир

Създадохме три ексклузивни вина от уникалния местен сорт Рубин, знаков за Винарско имение Драгомир.

 

SARVA Rubin 2018 - за първи път вино от сорта Рубин в серията Sarva

 

Димитър Николов, "Това вино е направено със сърцето. Ако можех, щях да дойда и да ви налея чаша..." Разкошно, от местен български сорт  ( без аналог за сравнение), с високо качеството отговарящо на високите изисквания на клиента.

В избата не много често позволяват на външен професионалист да се меси в работата им. Екипът е изключително добър в това , което прави. Но понякога трябва да последваш инстинктите си, да отстоиш до последно на вътрешния си глас!

Именно това и направих, когато опитах за първи път пробата на това великолепно вино – директно от един конкретен съд. Както казах и по-горе, ако можех щях да ви предложа чаша от него. Без предварителна идея, без предубеждения и очаквания. Единствено ще оцените неговото качество на вкуса. Инстинктът и кратък анализ на това, което харесвате вие - нашите клиенти, ми подсказва, че ще го харесате от първа глътка. Точно , както се случи и с нас, когато отидохме в избата.

SARVA Rubin е плодово, пищно и енергично. Всъщност това вино е истинско събитие. Което кара всички ни да празнуваме. За първи път сортов Рубин в серията SARVA.

Бутилката е елегантна, тежка с изключително изтънчен етикет на специално разработена сива основа ( пантонски цвят на 2021година, годината на бутилиране). Елегантният етикет на серията SARVA е направен от известния дизайнер TheLabelmaker, Йордан Желев.

Виното е със сияещ рубинен цвят, със завлядяващи аромати на зрели черни плодове и подправки. Мислете си за зрели черни череши, къпини, черница, шепа сочен касис. Плодово, еластично, меко и сочно, с дълъг послевкус, което накара всички ни да се усмихнем широко.

Сочно, плодово червено. От...Винарско имение Драгомир.

Знаков сорт, с който Винарско имение Драгомир е разпознаваем сред истинските вино любители, и много често определян като недостъпен, висок ценови клас. Вече на пазара от повече от 15години, Наталия и Константин развиват вкуса на рубин в потребителя. И заемайки ролята на  един истински тренд провокатор, винен професионалист, доказал се през годините си казах: „ Ето открих достъпен рубин, който търсех толкова години и искам да го покажа на вас – плодов, ежедневен, достъпен!“

 

PITOS Rubin 2018 - за първи път сортово вино от Рубин в знаковата за избата серия Питос.

Отлежавало 24м в дъбови бъчви - 40% нова бъчва

 

SPECIAL SELECTION 2018 - за първи път fine wine с Рубин, специално блендирано от Димитър Николов - виненият експерт и професионалист на Apollowine.com.

30% Каберне Фран, 25% Мерло, 25% Каберне Совиньон, 20% Рубин

Винарско имение Драгомир е с впечатляващи собственици и двама технолози с многогодишен опит. Наталия и Константин години наред перфекционират сортовия състав на блендовете, с които работят. Според мен звездата от червените сортове при тях е нашият местен Рубин. Потенциалът на тяхното лозе с Рубин, в близост то уникалната, модерна нова изба разположена в с. Бресник, Пловдивско е огромен.

Димитър Николов, "И имено затова, когато ни се отдаде възможност да създадем заедно няколко вина, радостта ми, че ще можем да блендираме Рубин беше огромна. Две от вината Сарва Рубин и Питос Рубин са 100% сортови вина. За нашето трето вино използвахме освен най-добрия Рубин, също така и три класически сорта, за да направим едно голямо вино. Каберне Фран, Мерло и Каберне Совиньон, от най-добрите партиди, отлежали 24 м. във френски дъбови бъчви блендирани съвършено с Рубин също отлежал за 24 м. в нови френски бъчви. Това е нашата рецепта за успех и българската версия на Fine Wine."

Забележка: От Драгомир Спешъл Селекшън 2018, Apollowine.com бленд успяхме да произведем само 300 бут. Виното отлежава в бутилка и ще бъде официално пуснато на пазара през Пктпмври/ Ноември 2021. Виното е достъпно за предварителна продажба, което ще ви гарантира количество за вашата колекция. Ако искате да се насладите на това съвършено вино. моля свържете се с нас на wine@apollwine.com или на мобилен 0895 680 558 Митко Николов. 

 

Вината са активни за предварителна продажба ( En Primeur)  >> тук

До 31 Май 2021 - 15%

До 31 Август 2021 - 10%

Очакван период на официално пускане - Октомври-Ноември 2021


Най-нови
Най-популярни
Категории
Месечен архив
Теми
Тагове
Екслузивна селекция
Винарско имение Драгомир
Димитър Николов

Назад          Магазин