INSPO
4 мин
Вино за агнешкото по Гергьовден
експериментирай и съчетавай вино и храна
1
Благодарим, че харесахте тази статия.

Гергьовден е един от любимите ни и най-ярките български празници. Свети Георги - героят сразил Змея (през трети век) остава в нашето съзнание и днес. Винаги го честваме на 6  Май, като този ден е и национален празник на Храбростта, на  Армията. Свети Георги е покровител на пастири, овчари и фермери затова традиционно се приготвя агне.

 

А ние решихме да дадем идея за приготвяне на агнешко, които ще съчетаем с вино. Всъщност няма да ви предлагаме рецепта за агнешко ( лесно можете да откриете такава в интернет, сигурни сме, дори ако погледнете нашата във Великденски блог-пост). Във време на изолация, когато прекарваме голяма част от времето у дома се налага да готвим повече и вероятно за много от вас това е предизвикателство, и удоволствие разбира се, но и изморително ( дори оттегчително). Сигурни сме, че сред вас има истински мастър шефове, но ви предлагаме да се доверите на шеф Кустев от Brasseri Jadore, който да го приготви за вас.

 

Ние от Apollowine ще се погрижим за виното - да бъде подходящото за агнешкото. И това са няколко вина от сорта Сира.

 

Сирата с нейния наситен рубинено червен цвят и интензивни аромати е едно от най-добрите съчетания за агнешко. Именно вкусът, който се характеризира с ароматни виолетки, сочни сини сливи, горски боровинки, черен пипер и подправки, ще ви разкрие съвършената комбинация. Средни до високите киселини и сочната основа добавят на aгнешкото онази последна нотка, която едновременно преминава през месото и го допълва, a в устата всичко се топи.

 

Ето няколко конкретни предложения:

 

 

Wine Traveler Сира и Мерло 2018

 

 

 

 

Игър Сира 2017

 

 

 

 

 

 

Еолис Сира 2017

 

 

 

 

 

 

Либера Сингъл Барел Сира 2018

 

 

 

 

 

 

3л Румелия Сира за по-големи семейства

 

 

Загатваме ви какво ще бъде агнешкото, приготвено от шеф Кустев различно, вкусно и гергьовско агнешка плешка (около 1кг), приготвено сувид за едно денонощие и запечатано на тиган от Шеф Кустев и неговото Brasserie Jadore. Комбинация на прясна агнешка плешка със спанак, левурда и скаморца, ще изпрати сетивата Ви и усещането от празника на едно съвсем друго ниво. О,да, истински Гергьовден ! Ваш е изборът, дали да се достави във вашия дом, или да получите на място в Brasserie Jadore. Разбира се може да поръчате желания от вас грамаж съобразен с броя на най-близките Ви хора, с които ще го споделите. Шеф Кустев ще се погрижи да приготви и традиционната дроб сърма, без кояот няма да е същото.

 

N.B!!! За София само! ДНЕС и УТРЕ ( 04-05.06.2020) поръчайте на телефон: +359 879 57 77 37 или вземете на място в Brasserie Jadore – препоръчително!!! Виното можете да поръчате още сега онлайн или да го заявите!

Активен си в социалните мрежи? И ние! Последвай ни в Instagram, харесайте ни във Facebook или пък сподели тази статия с приятелите си ако ти харесва. Използвай официалните ни хаштагове #sayyestobulgarianwine и #apollowine. Благодарим ти,че си с нас!      


Най-нови
Най-популярни
Категории
Месечен архив
Теми
Тагове
Гергьовден
червено вино
Сира
вино и храна
агнешко

Назад          Магазин