NEWS
1 мин

В очакване на наградите от Декантер

Decanter World Wine Awards 2020
1
Благодарим, че харесахте тази статия.

В тези необичайни времена, които живеем, нищо не е каквото беше. В това число попадат и конкурсите за вино от цял свят. И по конкретно конкурсите за вино с участие на Български вина. Изглежда, че за Българските производители най-предпочитаните конкурси, на който да изпратят вината си са немския Мундус Вини, Конкур Мондиал де Брюксел, който е Белгийски, но последните няколко години е пътуващ и Световните Награди на Декантер в Лондон. Наградите от последния са най-ценните от всички останали.

Вината на Декантер биват оценявани и награждавани от най-елитните съдии в света. Masters of Wine и Master Sommeliers са част от журито заедно с доказани винени експерти от цял свят, се събират в Лондон за да дегустират повече от 20 000 вина за една седмица и да открият най-добрите вина. Тази година бе различно. 2020 щеше да бъде моята десета поредна година, в която да журирам в панела на Централна и Източна Европа на Decanter World Wine Awards. За да се справят с предизвикателствата свързани с ограниченията с Ковид-19, организаторите разпределиха вината в четири седмици и поканиха само базирани в Англия съдии.

На 22 Септември 2020, ще бъдат обявени всички наградени вина с специален анонс на сайта на Декантер. Дали България ще има вина наградени със Златен медал? Много силно се надяваме и вярваме. Но докато чакаме нека си припомним кои вина спечелиха Златен Медал и 95 точки миналата година.

 

Минков Брадърс Каберне Совиньон 2016/ 2017, Златен медал и 95 точки ( DWWA2019 и DWWA2018)

Орбелус Сингъл Винярд Мелник 55 2016, Златен Медал и 95 точки ( DWWA 2019)

Вила Юстина Спешъл Резерва 2015, Златен Медали 95 точки (DWWA 2019)

Мидалидаре Гранд Винтидж Сира 2016, Златен Медал 95 точки ( DWWA 2018)  

 

И трите вина са налични и могат да бъдат закупени от тук.

Проверете тук на 22 септември 2020, за да разберете, кои вина са поучили най-престижната награда за 2020 от Декантер.

 

 


Най-нови
Най-популярни
Категории
Месечен архив
Теми
Тагове
DWWA
награди

Декантер 2021: Резултатите Обявени!

Перлата на Вила Мелник

Най-големият онлайн търг за редки уискита Distilled пуска Sothby

Назад          Магазин