За къде пазарувате?
NEWS
2 мин.

Българска изба сред Top 50 Worlds Best Vineyards

Вила Мелник на 39 място в престижната класация
1
Благодарим, че харесахте тази статия.

Бързаме да споделим, че Винарска изба Вила Мелник бе отличена като една от Top 50 World’s Best Vineyards 2020. Заемайки 39та позиция сред „50-те най-добри винени дестинации в света,“ Вила Мелник достойно предстaвлява България. Престижната класация бе обявена на 13.07.2020 онлайн, на живо от Сонома Валей, Калифорния.


Класацията World’s Best Vineyards се изготвя от World’s Best Vineyards Academy - общество от над 500 експерта в сферата на виното и винения туризъм от всички краища на света. Номинациите и гласуването са тайни до самото им обявяване. Критериите са комплексни и включват цялостното туристическо преживяване – виното, лозята, винения тур и дегустация, лозарските и винарски практики и традиции, историята на бранда и хората зад него, връзката с природата, гостоприемството на екипа, репутацията на винарната. Сред 50-те наградени има световноизвестни имена на производители от най-популярните винени дестинации като Бордо, Напа Валей, Тоскана, Стеленбош, Нова Зеландия, Чили, Аржентина. Присъстват и малки семейни винарни от бързо развиващи се, но все още екзотични за западните консуматори винени региони като Япония, Ливан, Индия и сега за първи път – България!

Класацията World’s Best Vineyards е продукт на William Reed – глобалният медиен конгломерат, който стои зад имена като международния винен конкурс International Wine Challenge (UK), както и редица други медии в сферата на храната, напитките и туризма. Тазгодишното издание на класацията се осъществява с подкрепата на Sonoma County Winegrowers – асоциацията на винопроизводителите в Сонома Валей, Калифорния. На сайта на World’s Best Vineyards https://www.worldsbestvineyards.com/ можете да разгледате пълния списък Топ 50, а церемонията по обявяването можете да гледате в YouTube


За Вила Мелник тази награда е резултат от дългогодишни усилия да развиват винения туризъм в региона на Мелник, Сандански и Петрич. Сътрудничеството с винените и туристически обекти в района довежда до създаване на Мелнишките Винени Маршрути, които са не просто туристическа карта, a визията ни за обединена винена дестинация. В частен план, Вила Мелник се доказа като лидер във винения туризъм чрез предлаганите ежедневни турове и дегустации, чрез нашата безусловна преданост към уникалните местни сортове, чрез развитие на ежегодни събития като Трифон Зарезан във Вила Мелник, Лазаровден и Джулай Морнинг, както и множество уъркшопи, корпоративни и частни събития. Неведнъж сме получавали признание в сферата на туризма – държим TripAdvisor Certificate of Excellence от повече от 5 години, a през 2018 бяхме включени в пътеводителя на Chris Losh за „световни винарни, които непременно трябва да бъдат посетени“ - Where to Drink Wine: The essential guide to the world's must-visit wineries.


Споделяме класирането в World’s Best Vineyards 2020 с всички колеги от винения и туристическия бранш в Мелнишкия регион, с които заедно вървят напред. Чрез сътрудничество и общи усилия, отстояват позицията на Мелнишкия регион в тази престижна световна класация и продължават да се развиват в бъдеще. Наздраве!

 

Активен си в социалните мрежи? И ние! Последвай ни в Instagram, харесайте ни във Facebook или пък сподели тази статия с приятелите си ако ти харесва. Използвай официалните ни хаштагове #sayyestobulgarianwine и #apollowine. Благодарим ти,че си с нас!


Най-нови
Най-популярни
Категории
Месечен архив
Теми
Тагове
винарна
Вила Мелник
изба
Мелник
винен туризъм
класация

Аполоуайн в медиите - Бакхус

Зинфандел или ЗИН - фан - дел

Шампанско Катие

Назад          Магазин