За къде пазарувате?

Димитър Николов, избира виното в селекцията на Apollowine. Димитър ( Митко) е винен съдия за Decanter World Wine Awards от 2010, MUNDUS VINI.  Лектор в WSAB - първият официално сертифициран филиал на WSET в България . Заедно със съпругата си Донка Костурска-Николова, маркетинг специалист също WSET Advanced Certified, е собственик на Apollowine.com
“Щастието е като пеперуда: колкото повече го преследваш, толкова повече ще ти се изплъзва, но ако обърнеш вниманието си към други неща, то ще дойде и леко ще кацне на рамото ти…” 

ThoreauДобре дошли в Apollowine.com!

Apollowine e независим онлайн вино магазин, специализиран винен експерт!

Ние сме професионалисти във виното, отдадени в откриването и предлагането на уникални, неизвестни и по-малко известни, все още непревърнали се в поп култура, но високо оценени, и изключителни за стойността си, вина от България, Балканите, Централна и Източна Европа (и разбира се останалия свят)!

Нашата мисия е да бъдем доверен източник за всеки винен ентусиаст без значение дали купувате за себе си или искате да направите подарък. Даваме всичко от себе си, за да поддържаме най-добрата селекция от високо оценени вина, удобна доставка и информация, така че смело и уверено да се наслаждавате на виното.

Ние вярваме във виното - дали го купувате или продавате, и особено, когато го консумирате - трябва да бъде истинско удоволствие.

Съществуват много места, където можете да закупите впечатляващи вина. Но това, което нас най-много ни вълнува са стойносните вина - вината, които опитате да са малко по-интересни. Тях трудно ще откриете в супермаркети и вериги, а в нашата селекция може да се загубите сред тях и едновременно с това искаме сами да оцените стйността на всяко едно вино. Apollowine прави интересните вина достъпни, така че всеки да може да им се наслади.

Какво правим за вас?

Ние, лично, избираме всяко вино в нашата селекция след задължителна професионална дегустация.

Фокусираме се върху бутикови, високо оценени вина от утвърдени винопроизводители, бутикови и семейни изби от България, Балканите, Централна и Източна Европа, както разбира се и Франция, Италия, Испания, Португалия и останалия винен свят.

Разработваме персонални селекции - препоръчваме и доставяме вино според вашите специфични нужди и вкус - една наистина специална селекция, каквато заслужавате само Вие. Притежаваме обширна винена експертиза и това ни позволява да ви предложим професионална подкрепа. Поводът е ваш, ние се грижим за цялостното изживяване и вашето спокойствие от удоволството.

Кой стои зад Apollowine.com?

Ние сме млад, но опитен и отдаден на виното семеен екип от професионалисти, посветен на хората, които заслужават живот без граници. Нашите вина са селектирани лично от Димитър Николов, който има повече от петнадесет години опит във винената индустрия като международен винен съдия, търговец на вино, сомелиер, консултант, лектор в първата WSET акредитирана Wine and Spirits Academy Bulgaria. Той е квалифициран от ISG Chicago, притежава сертификат WSET Advanced, и в момента се подготвя за своята WSET диплома.

Ние живеем и дишаме с виното. Обичаме да споделяме знанията си за виното с вас, нашите клиенти, за да откривате и изследвате нови вина, но удоволствия. Затова и двамата ни експерта притежават WSET Advanced Level ( и продължават да учат) от най-уважаваната и утвърдена институция за винено образование: Wine and Spirits Education Trust.

Защо APOLLO?

APOLLO е красива и елегантна пеперуда с характерни (отличаващи се) винени петна, която може да бъде открита на територията на цяла Европа. Ние, екипът на Apollowine, също сме покрити с доста винени петна по белите ни ризи, и също сме разперили криле над цяла Европа, намиращи и прелагащи по-добрите вина.