Димитър Николов, избира виното в селекцията на Apollowine. Димитър ( Митко) е винен съдия за Decanter World Wine Awards от 2010, MUNDUS VINI.  Лектор в WSAB - първият официално сертифициран филиал на WSET в България . Заедно със съпругата си Донка Костурска-Николова, маркетинг специалист също WSET Advanced Certified, е собственик на Apollowine.com
“Щастието е като пеперуда: колкото повече го преследваш, толкова повече ще ти се изплъзва, но ако обърнеш вниманието си към други неща, то ще дойде и леко ще кацне на рамото ти…” 

ThoreauДобре дошли в Apollowine.com!

 

Apollowine e независим онлайн вино магазин, специализиран винен експерт!


Ние сме професионалисти във виното, отдадени в откриването и предлагането на уникални, неизвестни и по-малко известни, все още непревърнали се в поп култура, но високо оценени, и изключителни за стойността си, вина от България, Балканите, Централна и Източна Европа (и разбира се останалия свят)!Нашата мисия е да бъдем доверен източник за всеки винен ентусиаст, без значение дали купувате за себе си или искате да направите подарък. Даваме всичко от себе си, за да поддържаме най-добрата селекция от високо оценени вина, удобна доставка и информация, така че смело и уверено да се наслаждавате на виното.

 

Ние вярваме във виното - дали го купувате или продавате, и особено, когато го консумирате - трябва да бъде истинско удоволствие.

 

Съществиват много места, където можете да закупите интересни вина. Но това, което нас най-много ни вълнува са интересните вина - вината, които ти опиташ да са малко по-интересни. Тях трудно ще откриете в супермаркети и вериги, а в нашата селекция те са много за откриване, и едновременно с това не искаме да плащате за тях повече, отколкото е необходимо. Apollowine прави интересните вина достъпни, така че всеки да може да им се наслади.

Какво правим за вас?

► Ние, лично, избираме всяко вино в нашата селекция след задължителна професионална дегустация.

► Фокусираме се върху бутикови, топ-оценени вина от утвърдени производители, бутикови и семейни изби в България, Балканите, Централна и Източна Европа, както разбира се и Франция, Италия, Испания, Португалия и останалия винен свят.

► Можем да препоръчаме и доставим на вас вино според вашите специфични нужди и вкус - една наистина специална селекция, каквато заслужавате само Вие. Притежаваме обширна винена експертиза и това ни позволява да ви предложим професионална подкрепа.

 

Кой стои зад Apollowine.com?

Ние сме млад, но опитен, влюбен и пристрастен във виното екип от експерти (семейство), посветен на хората, които заслужават живот без граници. Нашите вина са селектирани лично от Димитър Николов, който има повече от дванадесет години опит във винената индустрия като международен винен съдия, търговец на вино, сомелиер, а от скоро и лектор в първата WSET акредитирана Wine and Spirits Academy Bulgaria. Той е квалифициран от ISG Chicago, притежава сертификат WSET Advanced, и в момента се подготвя за своята WSET диплома.

 

Ние живеем и дишаме с виното. Обичаме да споделяме знанията си за виното с вас, напите клиенти и да ви помагаме да откривате и изследвате нови вина. Затова и двамата ни експерта притежават WSET Advanced Level ( продължават да учат) от най-уважаваната и утвърдена институция за винено образование: Wine and Spirits Education Trust.

 

Защо APOLLO?

APOLLO е красива и елегантна пеперуда с характерни (отличаващи се) винени петна, която може да бъде открита на територията на цяла Европа. Ние също сме покрити с доста винени петна по белите ни ризи, и също сме разперили криле над цяла Европа.

 

МИТКО

Винен професионалист, вдъховяващ лидер, визионер - това е всичко, което описва Митко. Ние го наричаме СЪРЦЕТО на компанията, тъй като безспорно обичаме да ровим из неговото безкрайно въображение: вина, истории, дегустации, винарни, винари, бизнес с вино, които оформят неговата визия. Фантастичните концепции, които циркулират във вените му, непрекъснато поддържат неговата страст към виното. Неговият опит в корпоративна среда му помага да организира непрестанните си идеи, което му дава свободата да се концентрира спокойно върху различни идеи и задачи. Чаровен по природа с юнашко чувство за крайно себеизразяване и самоиронизиране.. А колкото до неговата индивидуалност, най-голямата въртешна сила е неговият безкраен оптимизъм и позитивно отношение към живота.

- международен съдия на eедни от най-големите и престижни световни конкурси за вино - Decanter World Wine Awards, Mundus Vini, The Balkans International Wine Competition

- преподавател в WSAB ( Wine & Spirits Academy Bulgaria) - първият сертифициран филиал на световно известната WSET ( Wine and Spirits Education Trus) в България

- винен консултант, байер, сомелиер,

 

Твърдо вярващ и търсещ качестото без значение дали става въпрос за вино или отношение. Страстен любител на природата и спорта.

 

Може да последвате Митко в Instagram

ДОНИ

Дони е жизнено важната връзка между онлайн търговията, клиентите и крайният срок. Хвърлена на дълбоко в разработването на уебсайта, онлайн продажбите, социалните платформи, тя обожава именно тази социална, креативна и административна част от работата в Apollowine.com, заедно с любимото и черно еспресо. Мултифунционална, тя е човекът, който ще свърпи всичко, което е поставено на бюрото й без значение какво ще и коства. Креативна, учтива и не само, дори много повече аналитична, винаги с внимание към детайла и следване на установени принципи, когато организира винени събития, разговаря с клиенти или бизнес партньори.

- WSET Level 3 Certified, London

- Masters Degree in Marketing, Sofia University

Затова тя е РАЗУМЪТ. Добра в планирането, изпълнението, винаги нащрек и готова да вмъкне още нещо сред задачите си. Още един безусловен любител на природата, който непрекъснато мечтае за пътуване по света. Другите и силни страни са постоянстовото, неутихваща енергия, говори малко, върши много! Тя е истински силна вътрешно и креативна душа/

Последвайте я в Instagram